What’s happenin’

Skärmdumpar2-001

 

Alltså, jag slutade ju blogga, nu har jag fått återfall – det är sånt som händer. Förhoppningsvis slutar jag snart igen.

Jag är inne i en riktigt skön period i livet.  Efter ett halvår i mörker (både på det enda och det andra viset) ser det mesta ljust ut. Jag trivs bra med det mesta och känner mig lugn och harmonisk. Mycket beror nog på det underbara vädret, så fort solen kommer fram blir jag lycklig och får sån energi.
Jag har jobbat mina 2 veckor på Åsenskolan i morgon, men jag är ”inbokad” på onsdag och torsdag nästa vecka också. Förmodligen får jag jobba mer när det behövs om jag vill. Jag är så glad att de tycker att det går bra för mig och vill ha mig tillbaka. Har även jobbat lite på älvkullen den senaste tiden, och längtar faktiskt lite grann tillbaka. Folk undrar nog hur man kan längta tillbaka till ett ålderdomshem, men jag trivs så bra där. Jag tycker om både patienter och personal och när solen sken när jag jobbade sist saknade jag våra frukostar på balkongen i somras,  att få sitta ute med pensionärerna och prata. Jag tycker om att jobba med människor. Och äntligen, ÄNTLIGEN har jag bestämt mig för att börja plugga till hösten. Jag höll på att halka in på undersköterskeutbildningen, men tillslut bestämde jag mig för att det är lärare (förskole- och grundlärare) jag vill bli. Jag har haft så roligt både på dagis och skolan så jag tror att jag kommer trivas väldigt bra med mitt framtida yrke. Och samtidigt som jag bestämde mig kom motivationen att plugga. Det är ju inte själva pluggandet i sig jag ser fram emot så klart (skolan är ironiskt nog ingenting som tilltalar mig, haha.) , men när jag har vikarierat som lärare och ser hur mycket det är jag behöver lära mig och vet att det jag läser har en poäng så känns det som att det kommer gå mycket bättre att läsa. MYCKET.
Att sitta på gymnasiet och plugga samhäll och veta att jag ändå inte skulle bli något när jag var klar var bara deprimerande. Jag dumförklarade mig själv för det valet SÅ många gånger. Och vad skulle jag t.ex. kunna Matte B för? Jag räknar aldrig, jag avskyr matte. Nu kan jag till och med se fram emot att få lära mig matte på universitetet ordentligt för att jag så gärna vill kunna förklara så bra som möjligt för barnen när de behöver hjälp. Motiverad tjej.  Tänk om jag kunde vara lika motiverad på andra håll. t.ex. träning..

Nu är jag trött, har inte haft några elever idag. De har både varit sjuka och haft utflykt så jag har kopierat ett par 1000 papper och planerat lektioner. Tråkigt, med andra ord. Ska se ett par avsnitt av hem till gården som jag missat (hahaha gammel kärring) och se fram emot helgen. Det var ett tag sedan jag festade – vilket jag bara har trivts med, men till helgen ska det bli kuuul :)))

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>